Wat heb ik nodig voor het maken van een glittertattoo?

1. Chloïs Body Glue, dit is een huidvriendelijke tattoolijm welke speciaal bedoeld is voor het zetten van glittertattoos. (U kunt dus geen normale hobbylijm gebruiken)
2. Chloïs Glitter. Dit zijn glitters voor cosmetisch gebruik, deze zijn er in verschillende varianten en kleuren, kies de kleuren die u mooi vindt.
3. Chloïs Glittertattoo sjablonen welke bedoelt zijn voor gebruik op de huid. Indien u zelf heel goed kunt tekenen of ontwerpen kunt u natuurlijk ook een freehand tattoo maken, in dat geval heeft u geen sjabloon nodig. Echter voor de meeste onder ons is het gebruik van een sjabloon veel makkelijker, sneller en mooier.
4. Chloïs Brushset voor het netjes aanbrengen van de glitter en het verwijderen van de overtollige glitters die niet aan de tattoolijm zijn blijven hangen.

 

Wat heb ik nodig voor een Inkttattoo?

1. Chloïs Brush on Tattoo Ink, dit is een huidvriendelijke tattoolak welke speciaal bedoeld is voor het zetten van inkttattoos. 
2. Chloïs Glittertattoo sjablonen welke bedoelt zijn voor gebruik op de huid. Indien u zelf heel goed kunt tekenen of ontwerpen kunt u natuurlijk ook een freehand tattoo maken, in dat geval heeft u geen sjabloon nodig. Echter voor de meeste onder ons is het gebruik van een sjabloon veel makkelijker, sneller en mooier.
 

Kun je een sjabloon meerdere malen gebruiken?

* In principe is de sjabloon voor éénmalig gebruik bestemd. Sjablonen zonder al te veel kleine details kunnen wel vaker gebruikt worden, echter als je het vaker gebruikt, gaat de kwaliteit ervan achteruit. Tevens is het in verband met de hygiëne niet aan te raden bij gebruik op andere personen dan jezelf.


Moet ik altijd een sjabloon gebruiken als ik een Glittertattoo of Inkttattoo wil maken?

* Dat is niet altijd nodig. Indien u met de lijm een eigen ontwerp wilt maken op de huid en deze inkleurt met glitters heeft u een zogenaamde freehand tattoo, en dat is uiteraard ook mogelijk. Echter voor mensen die niet zo creatief zijn of niet kunnen tekenen is het gebruik van een sjabloon wel veel makkelijker.


Is de Glittertattoo of Inkttattoo geschikt voor alle huidtypes?

* De lijm en lak is huidvriendelijk en bevat dus geen ingrediënten die schadelijk zijn voor de huid, ook voldoet de lijm aan alle gestelde wettelijke eisen. Bij mensen met een vet huidtype zal de Glittertattoo of Inkttattoo echter minder lang blijven zitten. Tot op heden hebben we nog geen mensen met allergische reacties gehad, maar mocht dit toch onverhoopt optreden, moet u de Glittertattoo direct met olie of een vette crème verwijderen.


Wat is de reden dat de lijm transparant moet worden voordat ik de glitters erop doe?

* De lijm kleeft pas op zijn sterkts op het moment dat deze transparant is geworden, waardoor u langer plezier heeft van uw Glittertattoo. Ook blijft er daardoor geen overtollige lijm aan uw kwastje hangen en blijven uw kasten schoner. Indien u al glitters aanbrengt op het moment dat de lijm niet transparant is zult u de lijm over de hele tattoo uitspreiden en zal de tattoo er niet mooi meer uit zien.

 

Is Chloïs Brush on Tattoo Inkt ook lijm voor de glitters?

* Nee, de tattoo ink is alleen een lak, de glitters blijven hier wel in plakken als deze nog nat is, maar dan zullen de glitters verdwijnen als de lak droogt of als u met water in contact komt. Als u een combinatie van Glittertattoo en Inkttattoo wilt, moet u eerst de Inkttattoo zetten, deze volledig droog laten worden en pas daarna Chloïs Body Glue gebruiken en over de Inkttattoo heen een Glittertattoo zetten.


Kan ik per Glittertattoo meerdere kleuren gebruiken?

* Natuurlijk is dit mogelijk, wel raden we aan de kleuren op elkaar af te stemmen. Gelijke kleuren versterken elkaar. We raden aan om bij het gebruik van meerdere kleuren onderaan de tattoo te beginnen met de glitters aangezien deze naar beneden vallen. Indien u bovenaan begint vallen deze op de lijm en kunt u deze niet meer (apart) verwijderen.

 

Hoe lang blijft een Glittertattoo of Inkttattoo gemiddeld zitten?

*De Glittertattoo of Inkttattoo blijft gedurende 1 tot 7 dagen zitten, in sommige gevallen zelfs langer. Dit is afhankelijk van de plaats van de tattoo, het huidtype en de verzorging.

 

Hoe kan het dat bij mij de Glittertattoo of Inkttattoo er al binnen een dag af is of minder mooi wordt?

* Er zijn gevallen waardoor de houdbaarheid van de tattoo erg wordt beperkt, onder andere:
 - De huid is vuil en/of vet en niet goed schoongemaakt met alcohol, voorafgaand aan het maken van de Glittertattoo.
 - U hebt een alcohol/olie houdende (vette) crème of lotion in de buurt van de Glittertattoo gebruikt. (Bijvoorbeeld zonnebrandcrème of bodylotion)
 - De Glittertattoo zit op een plek waar uw kleding overheen schuurt waardoor deze beschadigd. (Bijvoorbeeld onder op de rug waar uw broek langs schuurt, of op de enkels waarmee u, bijv. in bed, over uw lakens schuurt)
- U hebt erg gezweet waardoor de Glittertattoo los is geweekt.
- U hebt een zeer vet huidtype waardoor de lijm niet goed kan hechten aan uw huid.
- U hebt de tattoo er afgekrabt of er met een handdoek over heen geschuurd.


Kan ik gewoon douchen, in bad of zwemmen met een Glittertattoo of Inkttattoo?

* Ja, de Glittertattoo blijft gewoon zitten, zolang je er niet met water en/of zeep over wrijft. Bij langdurig contact met water wordt de Glittertattoo poreus, daarom is het bij het afdrogen verstandig de Glittertattoo voorzichtig droog te deppen (één maal) en daarna aan de lucht laten drogen.


Hoe verwijder ik de Glittertattoo of Inkttattoo  van mijn huid?

* De Glittertattoo of Inkttattoo is makkelijk te verwijderen met (olijf)olie of een vette crème. Ook kunt u een alcoholhoudende lotion  gebruiken. Smeer de crème of olie op de Glittertattoo en laat dit even inwerken. Na een aantal minuten kunt u de tattoo met een washandje met lauwwarm makkelijk verwijderen. Eventueel herhalen. Absoluut niet gaan krabben of hard wrijven, hierdoor gaat uw huid irriteren.

 

Wat voor een soort glitter zit er in de Glittertattoo en kan ik deze glitters ook gebruiken bij schminken of op de nagels?

* In de Glittertattoo zit een polyester glitter die ook in andere cosmetische producten wordt gebruikt. Deze glitters kunt u ook gebruiken voor schminken, makeup of voor nagel art. Pas echter altijd op met gebruik echter de glitters in de buurt van de ogen, zeker bij kleine kinderen die niet snappen dat je niet in je ogen mag wrijven met glitters erop.

 

Kan ik ook "kerst" of "hobby" glitters gebruiken voor de Glittertattoo?

* Aangezien dit soort glitters bestaan uit glas- en of metaaldeeltjes met een laagje kleur er omheen, raden wij dit ten zeerste af. In onze glitters zit absoluut geen glas en geen metaal en deze zijn veilig in gebruik op de huid.

 

Als ik zelf een ontwerp heb of een logo van mijn bedrijf als sjabloon wil hebben, kan dat worden gemaakt?

* Ja natuurlijk. Van de meeste afbeeldingen of logo`s is het mogelijk een sjabloon te maken. Neem in dat geval even contact met ons op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte. U dient echter wel rekening te houden met wat grotere afnames, voor slechts 1 stuks of enkele sjablonen per ontwerp komen de kosten meestal te hoog uit.

 

Waarom kan ik als particulier niet bestellen in de webshop?

* Wij zijn de fabrikant van Chloïs Glittertattoo en hebben er voor gekozen om de verkoop over te laten aan onze resellers. Zij kunnen in hun winkel of webshop de producten aan u laten zien en rechtstreeks aan u verkopen. Ook indien u een bedrijf bent en de tattoos graag als onderdeel van uw bedrijfsactiviteiten wilt aanbieden aan uw klanten dan verzoeken wij u zich te richten tot onze resellers. Wel staan we regelmatig op allerlei beurzen waar u de producten wel van ons kunt kopen voor in uw bedrijf of als particulier, om zodanig naamsbekendheid voor ons product te genereren. U vindt onze geregistreerde resellers op de pagina "Waar te koop?"

© 2015 - 2024 Chloïs Glittertattoo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel